VB Trailerbouw dealer ATIS bandenspanningssysteem

VB Trailerbouw is officieel dealer van het ATIS Bandenspanningssysteem. Dit systeem controleert niet alleen de bandenspanning, het pompt ook bij wanneer dat noodzakelijk is. Rijden met onderspanning komt daardoor niet meer voor en dat bespaart brandstof en overmatige bandenslijtage.

Het systeem maakt gebruik van de luchtdruk in het luchtveringsysteem en daardoor kan het systeem bij kleine lekkages de band op druk houden. Daardoor wordt onvoorziene stilstand onderweg voorkomen en niet zelden kan de chauffeur gewoon zijn route vervolgen zonder oponthoud. De band kan dan bijvoorbeeld bij thuiskomst vervangen worden. Dit voorkomt veel oponthoud en extra kosten. Stilstand langs de snelweg zorgt al snel voor heel veel overlast en met name in het buitenland worden voertuigen al snel afgesleept. Dat brengt enorme kosten met zich mee, kosten die eenvoudig voorkomen kunnen worden.

De chauffeur kan door middel van een controlelampje eenvoudig controleren of er voldoende druk aanwezig is in alle banden. Wanneer dit lampje, wat aan de oplegger of aanhangwagen gemonteerd is knippert dan is het systeem in werking. Dat wil zeggen dat er ergens drukverlies is. Dit kan klapbanden, en de daarmee gepaard gaande schade voorkomen.

Doordat het systeem de bandendruk altijd optimaal houdt verlaagt de rolweerstand en dat leidt tot een lager verbruik en een lagere uitstoot van Co2. Dat heeft er toe geleid dat de investering voor een TPE Bandenspanningssysteem opgenomen is in de MIA lijst voor versnelde afschrijving.

Het systeem wordt ATIS genoemd en dat staat voor Automatic Tyre Inflation System. Het systeem wordt geproduceerd door P.S.I. VB Trailerbouw is officieel dealer van dit systeem wat als optie wordt aangeboden. Een opvallend groot percentage van de nieuwe Vogelzang en Bulthuis opleggers zijn voorzien van het systeem. Retrofit op bestaand materieel behoort ook tot de mogelijkheden.

DEEL HET