Van Ginkel Trucks Ederveen failliet

Vandaag is Van Ginkel Trucks Ederveen B.V. failliet verklaard. Het faillissement is door de directie zelf aangevraagd. Van Ginkel Trucks B.V. was beter bekend als Ginaf Service Ederveen.

Vorig jaar nog was er een voorgenomen overname van het bedrijf door Bakker Bedrijfswagens maar die overname is later afgeketst. Van Ginkel Trucks was producent van bijzondere voertuigen zoals de Owl, gladheidsbestrijdingsmaterieel en dealer van Ginaf en  AEBI MT voertuigen.

Verder was het bedrijf gespecialiseerd in voertuig aanpassingen zoals asbijplaatsingen, chassisaanpassingen en het monteren van DIN platen. Van Ginkel Trucks Ederveen B.V. kwam voort uit Ginaf Service wat op zijn beurt voort kwam uit Ginaf Trucks. Dat bedrijf ging in 2011 failliet waarna het werd overgenomen door een Chinese investeerder. De producent van  Ginaf Trucks is dan ook niet betrokken bij dit faillissement.  

Het faillissement is op 26 september 2019 door de rechtbank van Gelderland uitgesproken. Als curator is Mr. A.J. Stokkers aangesteld.

DEEL HET