Uitschuifbare Faymonville binnenlader voor SMD

Hertoghs Carrosserieën heeft enige tijd geleden een uitschuifbare Faymonville binnenlader afgeleverd aan SMD Binnenlader Transport. De zogenaamde PrefaMAX oplegger is vier meter uitschuifbaar waardoor deze optimaal inzetbaar is.

De PrefaMAX, de binnenlader toegespitst op het transport van hoge betonelementen en wanden voor de bouw, werd enige tijd geleden nog geheel vernieuwd en was reeds in vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Bij extra lange betonelementen (>10m.) moest tot voor kort vaak met open achterdeur gereden worden. Dit resulteert in een onhandig grote achter oversteek en een overschrijding van de wettelijk toegestane aslasten, doordat de lading vooral de assen van de oplegger belasten en de assen van de trekker nauwelijks uitgenut werden.

De 4 meter uitschuifbare PrefaMAX is hierbij een uitkomst. De gewichtsverdeling is bij deze variant een stuk gunstiger waardoor het theoretisch laadvermogen ook in de praktijk èn zonder aslast overschrijding uitgenut kan worden. De nieuwe innovatieve hydraulische achterdeur, die tot de standaard uitrusting van de uitschuifbare PrefaMAX hoort zorgt ervoor dan na het laden in uitgeschoven toestand de deur toch ten alle tijden zeer gemakkelijk gesloten kan worden.

DEEL HET