Uitneembare bokken van Yntema als tweede laadvloer

Steinfort Glas uit Franeker is gespecialiseerd in speciale projecten met glas. Het bedrijf voert allerlei bewerkingen uit voor de industrie, de bouw en speciale architectonische projecten. Voor het eigen vervoer zocht Steinfort Glas een stabiele dubbele laadvloer en daarvoor kwam het bedrijf uit bij Yntema Carrosseriebouw in Heerenveen. 

Voor het transport naar de klanten zet Steinfort Glas schuifzeil opleggers met een meeneemheftruck in. Voor een tweede laadvloer bleken de oplossingen die de trailerbouwers aanbieden niet werkzaam. Vaak worden er dan laadvloeren opgehangen aan de rongen en het resultaat was niet datgene wat Steinfort Glas voor ogen had. Carrosseriebouw Yntema in Heerenveen bedacht een even eenvoudige als doeltreffende oplossing. 

Door  uitneembare bokken te bouwen kan de tweede laadvloer op een aantal posities in de trailers worden geplaatst. De opleggers zijn door Yntema aangepast met extra rongpotten, die corresponderen met de poten van de bokken. De gegalvaniseerde bokken hebben een laadvermogen van 2,5 ton en ze kunnen eenvoudig worden geplaatst of verwijderd met de meeneem heftruck. Doordat de poten uitneembaar zijn kunnen de platforms gestapeld worden meegenomen als dat nodig is.

Met deze oplossing heeft Steinfort Glas een stabiele oplossing met voldoende laadvermogen met een grote flexibiliteit. 

 

DEEL HET