Twee Talson trailers voor Van de Kamp Druten

Van de Kamp Transport uit het Gelderse Druten heeft twee Talson opleggers van het type TGM toegevoegd aan zijn wagenpark. De Talson TGM is volgens de fabrikant een hybride trailer. Een kruising tussen een traditionele kastentrailer en een mega-oplegger.

Hij oogt op het eerste gezicht als een standaardtrailer met zijn 22,5 inch velgen. Maar kijk je nauwkeuriger, dan zie je een inwendige laadhoogte van 2800 mm. De TGM biedt daardoor volgens de fabrikant extra mogelijkheden, van volumineuze goederen tot (bij gebruik van een tweede laadvloer) maximaal 66 europallets.

Zelfdragend

Talson-carrosserieën zijn zelfdragend. Het trailerchassis is grotendeels verwerkt in de vloer. Daardoor bieden ze extra binnenhoogte. Bij de Talson TGM zijn bovendien 55-serie banden gemonteerd. Die zijn lager dan de gebruikelijke 60-serie banden van een standaard gesloten oplegger. De zijwanden zijn uitgerust met het Talfix-systeem, waar je balken kunt inhaken om lading te zekeren of een tweede laadvloer kunt creëren. Op bestelling wordt de TGM geleverd met een laadklep naar keuze, achtersluitend of ondervouw.

Meubilair en pallets

Van de Kamp gebruikt de Talson TGM voor ondere andere transport van meubilair, palletgoed en stukgoed binnen Europa. “We kunnen met deze trailers diverse soorten goederen combineren. Bijvoorbeeld onderin stukgoed of pallets, en bankstellen op de tweede laadvloer die de chauffeur eenvoudig en snel kan plaatsen met behulp van het Talfix-systeem,” zegt directeur Hans-Jurgen van de Kamp.

De koppelhoogte van de Talson TGM is 115 cm. Hij kan dus met een standaardtrekker worden gereden. De Volvo FH-trekkers van Van de Kamp staan op 70-serie banden, die zijn iets lager dan standaardbanden. “Wij werken met een koppelhoogte van 110-112 cm.” 

De Talson TGM heeft een laadlengte van 13,60 meter. Hij staat op drie 9 tons assen waarvan de voorste as hefbaar is. Het eigen gewicht bedraagt (exclusief laadklep) ongeveer 7600 kg.

DEEL HET