Truckland gaat meer doen met Renders trailers

Dealergroep Truckland kondigt aan dat het meer wil gaan doen in het verkopen van containerchassis van het merk Renders. Daartoe komt er eind deze maand een evenement bij de Truckland-vestiging in Tilburg.

Renders was een klinkende naam in de Vlaamse trailerbouw, maar ging toch failliet. Na een doorstart worden de containerchassis in Turkije geproduceerd. Voor Nederland is Truckland als importeur aangesteld. De containerchassis zijn echter ook in andere Truckland-vestigingen te koop, zoals in Amsterdam en in Rotterdam. In Tilburg wordt op 31 oktober, 1 en 2 november een evenement georganiseerd om de Renders chassis nader onder de aandacht te brengen.

Blijkens een persbericht van Truckland vormt de dealergroep nu een aparte afdeling voor getrokken materieel. Volgens directeur Peter Boor, die van meet af aan met Renders belast was binnen Truckland, zijn er sinds de start van het importschap van Renders containerchassis ‘enkele honderden’ chassis verkocht.

Opties

Het aanbod gaat inmiddels verder dan alleen drie-assige chassis: Gegalvaniseerde uitvoeringen zijn optioneel leverbaar. De optielijst vermeldt verder onder andere: een of twee liftbare assen, maar ook een verschuifbare tafel, waarmee zware 20 foot containers iets meer naar voren of achteren verplaatst kunnen worden om tot de juiste aslast te komen. Dit maakt het een extra hulp bij het laden en lossen van de container. Inmiddels is ook een LZV-koppeldeel ontwikkeld en beschikbaar, met plaats voor een 20 foot container in combinatie met de genoemde schuiftafel.

DEEL HET