Truck- én trailer data via Fleetboard

Het Mercedes-Benz Fleetboard systeem biedt voortaan de mogelijkheid om ook alle trailer-data inzichtelijk te maken.

Fleetboard is een standaard voertuig management systeem op Mercedes-Benz trucks. De hardware is standaard aanwezig en na een gratis proefperiode kan de klant kiezen voor een abonnement.

Middels Fleetboard kan allerlei nuttige informatie over de truck worden geanalyseerd maar voortaan geeft dit systeem ook alle oplegger functies weer. Truck- én trailerdata in één systeem dus en dat geeft mooie voordelen. Zo worden alle data getoond in één gecombineerde Fleetboard cockpit omgeving op het beeldscherm.

Denk hierbij aan aslasten, bandenspanning, en de toestand van de remblokken of - schoenen. Via het EBS kan de truck het VIN-nummer van de trailer opvragen. Uiteraard kan dit alleen wanneer de trailer ook geëquipeerd is voor trailer-Fleetboard. Tot nu toe kan Fleetboard communiceren met de telematicasystemen van Krone en Schmitz. Klanten van Fleetboard moeten dus wel beschikken over een klantnummer van de systemen van deze trailerfabrikanten.

Verder toont het systeem de identificatie van de oplegger, de positie en de status, dus aan- of afgekoppeld. Daarnaast biedt het systeem mogelijkheden voor aanvullende informatie over de opbouw en het chassis waar nodig. Voor koeltrailers is er info over de achterdeurpositie, en info over de koelmotor en de temperatuur in de laadruimte. 

De nieuwe Fleetboard services worden in het tweede kwartaal van dit jaar leverbaar voor de jongste generatie Mercedes-Benz trucks.

 

DEEL HET