TRTA bezocht Kässbohrer in Adapazari

Kässbohrer, een van Europa's snelst groeiende fabrikanten van opleggers, was de trotse gastheer van leden van de Technical Road Transport Association (TRTA) in zijn grootste productievestiging in Adapazari, Turkije. 

Voor het breedste productassortiment, dat voldoet aan de eisen van transporteurs in de transportsectoren Algemeen, Koelketen, Intermodaal, Bouw en Bulkgoederen, heeft Kässbohrer vier productievestigingen. Deze bevinden zich in Goch en Ulm in Duitsland, Tula in Rusland en Adapazari in Turkije. 

De TRTA (Technical Road Transport Association) is opgericht in 1982, behartigt de belangen van Nederlandse verhuurbedrijven en vlooteigenaren met betrekking tot de juridische en technische aspecten van hun in de EU geregistreerde materieel en heeft 27 leden. In nauwe samenwerking met leden en leveranciers zet de TRTA zich in voor het delen van kennis over en het initiëren van vernieuwingen op het terrein van wegtransport en logistiek.

Tijdens dit tweedaagse bezoek kreeg de TRTA een uitgebreide rondleiding over het fabrieksterrein in Adapazari, waarbij men de gelegenheid had om de ontwikkelingen sinds hun eerste bezoek in 2007 te aanschouwen. Voor de productie van het breedste productassortiment in Europa beheert Kässbohrer vier verschillende fabrieken onder één dak en bovendien een eigen R&D-centrum en KTL-en waterzuiveringsinstallatie. Er is inmiddels voor meer dan 50 miljoen euro geïnnoveerd op het gebied van veiligheid, kwaliteit en efficiëntie, o.a. in automatisering van de productie, IT-infrastructuur en R&D-faciliteiten. De TRTA-leden bezochten de pas voltooide nieuwe diepladerfabriek met volgens Kässbohrer de grootste capaciteit in Europa en zijn 4.0-productie-infrastructuur met RFID-kraansystemen met tracking en vergrendeling, geïntegreerde spuiterij en metallisatiefaciliteiten. In het R&D-centrum en het ATP-certificeringscentrum zagen de leden hoe producttesten worden uitgevoerd. 

Kässbohrer organiseerde ook een discussie over de techniek in het zware transport met vrachtwagenfabrikanten en leden van het eigen R&D-team. Deze discussie resulteerde in een vruchtbare uitwisseling van ideeën over de mate van duurzaamheid van de transportsector, alternatieve aandrijvingen en digitalisering, aldus Kässbohrer.  

De TRTA-leden bekeken Kässbohrers uitgebreide productassortiment met zijn enorme scala aan opties en gaven volgens de gastheer waardevolle feedback. De voorzitter van de TRTA, Rogier Laan, en bestuurslid İffet Türken van Kässbohrer deelden hun gedachten over het voortzetten van dit waardevolle partnerschap in de sector met Kässbohrer.

DEEL HET