Transics bundelt data van truck, chauffeur én trailer

Telematicaspecialist Transics, deel van de Wabco-groep, stelt tijdens Transport & Logistics 2015 en ICT & Logistiek 2015 het TX-Connect-platform voor vlootbeheer voor. In tegenstelling tot de vertrouwde oplossingen die enkel data van de boordcomputer of van de oplegger verzamelen en verwerken, bundelt en visualiseert TX-Connect de realtimegegevens van trucks, trailers, chauffeurs en goederen in één enkel platform.

Hierdoor ontstaat er een communicatiecentrum waar chauffeurs en dispatchers op kantoor vlot informatie uit kunnen wisselen. Het resultaat: meer veiligheid op de weg, efficiëntere chauffeurs en voertuigen, én minder impact op het milieu.

Een nieuwe bouwsteen van het Transics-platform is de TX-Trailerguard-telematicaoplossing voor trailers die in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zal zijn. TX-Trailerguard verwerkt data uit diverse trailer-EBS- en koelsystemen, randapparatuur, sensoren, en uit de rem-, stabiliteits-, efficiëntie- en veiligheidssystemen.

De data afkomstig van al die systemen wordt gebundeld met de gegevens die de geïntegreerde Transics-boordcomputer registreert. De TX-Connect-backoffice software visualiseert vervolgens alle datastromen in een overzicht met managementrapporten. Op die manier kunnen fleetowners volgens Transics hun vloot makkelijker beheren.

 

 

 

 

DEEL HET