Schmitz servicepartner van het jaar

Trade Port Trailer Service (TPTS) ontvangt van trailerfabrikant Schmitz Cargobull, de grootste trailerbouwer van Europa, de prestigieuze Servicepartner van het Jaar award. Het succes van Schmitz Cargobull is deels afhankelijk van een dicht netwerk van toegewijde servicebedrijven en de fabrikant erkent dat Trade Port Trailer Services aan alle criteria ruimschoots voldoet.

Het bedrijf, dat inmiddels 25 jaar bestaat, wordt gerund door Twan Krebbers, een man die de afgelopen kwart eeuw met zijn team zijn sporen verdiend heeft in de trailerwereld. Inmiddels groeit de vestiging aan de westkant van Venlo bijna uit het spreekwoordelijke jasje. Het gonst er van de activiteiten en Schmitz Cargobull is een grote opdrachtgever getuige de vele nieuwe trailers die van een laadklep, verlichting of een koelmachine worden voorzien. ”Dit doen we al heel lang en het is Schmitz opgevallen dat we het ook heel goed doen”, stelt Krebbers nuchter. Voor grote klanten van Schmitz uit de regio verzorgt TPTS niet alleen de nieuw- afleveringen maar ook alle voor komende trailer onderhoud. ‘”Dit doen we voor transportbedrijven, maar ook voor bijvoorbeeld verhuurders. Daarbij zijn we overigens weer niet aan Schmitz gebonden”, aldus Krebbers.

Hij startte zijn bedrijf met enkele collega’s in 1990. ”Sindsdien is het werk alleen maar gegroeid. Eerst kwam er een ploegendienst en moesten we nieuw personeel aannemen. In het jaar 2000 betrokken we een nieuw pand. Maar inmiddels zitten we op de dubbele capaciteit vergeleken met toen. Nu werken we op twee locaties, waarbij we op de tweede locatie ook veel schadeherstel aan koeltrailers doen. Het vervangen van panelen en dergelijke”, legt Krebbers uit.

Een deel van de locatie in Venlo Trade Port West deelt Krebbers met koelmachinefabrikant Carrier. ”Die samenwerking verloopt perfect”, verzekert Krebbers, ”klanten hebben daar alleen maar voordeel bij.”

De aansluiting bij European Trailer Care, was een volgende, logische, stap. ”Door deel uit te maken van dit onafhankelijke netwerk van specialisten, kunnen we onze klanten ook een vrijwel identieke service bieden elders in de Benelux. Hier komt bij dat we er sinds 2,5 jaar een extra vestiging bij hebben in Heerlen. Ook een ETC-lid.”

Krebbers is blij met het stukje erkenning van Schmitz: ”Het bewijst dat we op de juiste weg zijn. Het succes hier staat of valt met de inzet van het personeel. Die is super. We kunnen na een kwart eeuw gerust even stil staan bij deze mijlpaal.”

DEEL HET