TPTS bouwt eigen trailer

Een trailerservicebedrijf dat op verzoek van de klant een complete, eigen trailer bouwt met goedkeuring en al, dat is een zeldzaamheid. Maar Trade Port Trailer Services uit Venlo realiseerde het. Het bedrijf van Twan Krebbers speelde in op de vragen van de klant, Nijsen Granico. TPTS ontwikkelde zelf een chassis met alles erop en eraan, en het bedrijf zorgde ervoor, dat de trailer in kwestie een flink laadvermogen kreeg.

Nijsen Granico is een bedrijf dat afvalstoffen van bakkerijen verwerkt. In de trailer komen kunststof bakken te staan. Een en ander vereist een versterkte, hardhouten vloer en een chassis dat ervoor geschikt is, om hoge belastingen aan te kunnen. Maar dat was nog maar het begin van het verhaal.

De trailer moest worden voorzien van een achterbumper, die het aankoppelen van een meeneemheftruck mogelijk maakte. Bovendien moest er een triplestel komen met een achterste gestuurde as en een van de assen is ook nog voorzien van een aslift. Zo ontstaat een hele puzzel, die leidde tot een trailer met een toegestaan GVW van 42 ton en een schoteldruk van vijftien ton. De trailer staat op SAF schijfremassen. Zo ontstond de Tradeporttrailer PRSH 27. Uiteraard komt de trailer in service bij zijn constructeur.  

DEEL HET