Toyota Landcruiser met oplegger van Veldhuizen

Veldhuizen Wagenbouw presenteert tijdens de vakbeurs Agro Techniek Holland in Biddinghuizen een Toyota Landcruiser met een zogenaamde 'Gooseneck' oplegger.

De oplegger naar Amerikaans model is vooral bedoeld voor mensen die normaal in een terreinwagen rijden en maar een aantal weken in een jaar een oplegger nodig hebben. Omdat verwacht wordt dat deze opleggers achter verschillende trekkende auto's gehangen gaan worden is ervoor gekozen om de oplegger uit te rusten met een elektrisch remsysteem om de aanpassingskosten van de auto laag te houden. Met andere woorden, er is dus geen compressor nodig voor luchtremmen.

De zwanenhals is gemaakt van "Domex"staal en is sierlijk ontworpen volgens een "automotive design". Zo is de oplegger zeer geschikt voor demonstratie of promotieactiviteiten. De oplegger heeft een laadvermogen van 3.600 kg en is ontwikkeld om te besturen met een rijbewijs B+E.

De oplegger is ontwikkeld voor gebruik achter een Toyota Landcruiser of een Toyota Hilux. Het ontwerp is zo gemaakt dat ook andere modellen Japanse of Europese terreinwagens zijn te koppelen aan de "Gooseneck" oplegger.

 

DEEL HET