TIP neemt Pema over

TIP Trailer Services heeft een overeenkomst getekend voor de overname van PEMA GmbH van Société Générale. PEMA is een commercieel leasing- en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen dat diensten levert in België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden en Zwitserland. 

TIP Trailer Services heeft een overeenkomst getekend voor de overname van PEMA Gm bH van Société Générale. PEMA is een commercieel leasing en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen dat diensten levert in België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden en Zwitserland, die de geografische voetafdruk van TIP zal vergroten, haar positie in Duitsland zal versterken en een toegang tot de Zwitserse markt zal bieden.

"Dit is een belangrijke stap op onze weg naar groei en diversificatie, terwijl we doorgaan met het bouwen van een sterker TIP platform ten behoeve van onze klanten, partners, werknemers en belanghebbenden," zei Adil Rahmathulla, voorzitter van TIP Trailer Services bestuur en Managing Partner van I Squared Capital. “Met de overname van PEMA, zal TIP haar schaal vergroten, en een grotere geografische diversificatie krijgen met een sterkere positie in Duitsland. We blijven zoeken naar mogelijkheden om het plat form te laten groeien, inclusief hoogwaardige gespecialiseerde opleggers, terwijl we ons bestaande aanbod en serviceniveau behouden.”

89.000 trailers en trucks

“De gecombineerde bedrijven zullen bijna 89.000 trailers en vrachtwagens hebben, evenals meer dan 100 werkplaatsen die he t grootste reparatienetwerk in Europa en Canada bieden en een one stop shop oplossing bieden voor een breed scala aan bedrijfsvoertuigen,” aldus Bob Fast, President & CEO van TIP Trailer Services. “Onze klanten hebben een naadloze servicepartner in heel Eu ropa en Canada, wat hun

vlootbeheer vereenvoudigt en hen in staat stelt zich te concentreren op hun kernactiviteiten terwijl ze genieten van de sterke betrouwbaarheid en klantenservice van TIP.”

TIP en PEMA zijn beide servicegeoriënteerde bedrijven met jarenlange ervaring in transport en logistiek in heel Europa, en ondersteunen de behoeften van klanten door de hele levenscyclus van trailers, wissellaadbakken en vrachtwagens. PEMA heeft een moderne en diverse vloot van vrachtwagens, voertuigen en trailers van toonaangevende merken zoals Krone, MAN, Schmitz Cargobull en Volvo. Sinds 2008 maakt PEMA deel uit van de GEFA Group, de tak voor financiering van materieel van de Franse bankgroep Société Générale. Société Générale Equipment Finance heeft een 100 procent belang in de PEMA groep via haar Duitse dochteronderneming GEFA Bank.

Tip Trailer Services heeft 2000 medewerkers in dienst en werkt vanuit 98 locaties in 17 landen in Europa en Canada. Bij Pema werken 440 mensen op 18 locaties in Noord en Centraal europa. 

De afronding van de overname wordt in de komende maanden verwacht, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen door de regelgevende instanties.

 

 

 

 

DEEL HET