TIP bespaart CO2 door refurbishing

TIP Group is bezig met het opknappen van een vloot van maar liefst 1000 opleggers voor DSV. Hiermee wordt volgens TIP Group maar liefst 18.000 ton CO2 bespaard in vergelijking met het compleet vervangen van de trailers voor nieuwe exemplaren.

DSV is een grote klant voor TIP Group en de beide bedrijven hebben de handen ineen geslagen met het doel CO2 te besparen. Een hele eenvoudige manier om duurzaamheid door te voeren is door langer met je spullen te doen, en dat is precies het idee van de operatie.

Door uitvoerig onderhoud te doen en de opleggers zowel technisch als visueel er weer ‘als nieuw’ voor te zetten wordt de levensduur belangrijk verlengd. Technisch worden alle slijtdelen vervangen door nieuwe, waardoor schijfremmen, lagers en dergelijke weer een tweede ronde mee kunnen. Ook wordt alle hang- en sluitwerk gecontroleerd, en indien nodig vervangen. Dat geldt ook voor de schuifzeilen en de dakzeilen van de opleggers. Deze zeilen worden gerecycled waarna ook dit materiaal een tweede leven krijgt.

Volgens berekeningen van TIP Group komt er bij het refurbishen van de trailers zo’n 2,7 ton CO2 vrij. Bij volledige nieuwbouw is de uitstoot maar liefst 16 ton aan CO2. Dit betekent dat de operatie voor 1100 opleggers in totaal 18.000 ton aan CO2 uitstoot bespaart.

DEEL HET