TII Group pakt uit op Bauma

TII Group, die bestaat uit Scheuerle, Kamag, Tiiger en Nicolas, pakt volgende week uit op de Bauma in München. De groep introduceert een nieuwe oplossing voor het vervoer van rotorbladen van windmolens, nieuwe SPMT's en een nieuw type dieplader voor het zware werk.

De dieplader betreft de door Scheuerle gebouwde EuroCompact, die geschikt is voor transporten van dertig tot 115 ton. Nieuw is de zogeheten U5 versie warmee het bedrijf inspeelt op snel te verkrijgen ontheffingen voor zware transporten.

Andere noviteit van de groep is een trailer bestemd voor rotorbladenvervoer. De Duitsers steken zo'n windmolenblad de lucht in, want een bocht ermee maken kan haast niet meer. Dus wordt de lading onder een hoek van 70 graden de lucht in gestoken. Het laadvermogen van de trailer bedraagt 610 ton en dat is natuurlijk enorm. Hiermee kunnen rotorbladen tot 80 meter vervoerd worden. Op de Bauma start de verkoop van dit type trailer.

Tot slot toont de TII Group enkele nieuwe SPMT varianten. Laadvermogens hiervan lopen op tot 17.000 ton. Een modulair ontwerp is het uitgangspunt, waardoor de SPMT's makkelijk gekoppeld kunnen worden. Klanten die een 'SPMT Light' willen, kunnen ook kiezen voor een elektrisch aangedreven variant. Daarmee is nog altijd een laadvermogen van 86 ton mogelijk.

DEEL HET