Tien Stas alukippers voor A. Jansen

A. Jansen uit Son is gespecialiseerd in bouwlogistiek in meerdere disciplines. Onlangs werden tien nieuwe aluminium kippertrailers van het type 'Buildstar' aan de vloot toegevoegd. Behalve de laadbak, is ook het chassis in aluminium uitgevoerd. De trailers werden geleverd door de Nederlandse importeur, H.W. van der Peet & Zn uit Nieuwkoop.

Dit leidt natuurlijk tot een laag gewicht, in dit geval 6.880 kg. De kipperbak heeft een volume van 30,3 kuub. In totaal mag de geladen oplegger 42 ton wegen. Alleen de bodemplaat van de kipbak is van RVS. Op de eerste plaats vanwege de extra slijtvastheid, maar ook omdat roestvrij staal zeer glad is. Daardoor lost de bak gemakkelijker en blijft er minder restmateriaal achter in de kipbak.  Verder kennen de trailers een complete uitrusting inclusief smartboard, volautomatische liftas en wegrijhulp. De achterklep open automatisch en is bedienbaar vanuit de cabine. Verder zijn de trailers voorzien van hydraulische bediende 'dak'luiken.

A. Jansen B.V. omvat zes werkmaatschappijen en is in diverse Europese landen actief op het gebied van beton, infra, recycling, transport en verhuur. Het wagenpark telt 130 voertuigen, waarvan 24 kipper trailers. Met de levering van tien Stas Buildstar kippers door H.W. van der Peet & Zn., komt dat aantal in totaal op 34.

DEEL HET