Tien nieuwe Talson-trailers voor UC Logistics

UC Logistics & Forwarding bv te Amsterdam (UCLF) heeft tien Talson TAG FNA high-security groot-volume koelopleggers aangeschaft voor het vervoer van luchtvrachtpallets.

De nieuwe trailers kunnen vier luchtvrachtplateaus laden met een vloeroppervlak van 317 x 233 cm en een hoogte tot drie meter. De trailers zijn voorzien van een rollenbaan die pneumatisch in vier gedeelten kan worden bediend. In de vloer zijn bovendien pallet-stoppers ingebouwd, die zorgen dat de plateaus worden gezekerd.
Martin Kuiper, directeur van UCLF: “Met deze investering in Talson air cargo opleggers, bestaat onze trailer vloot nu voor 50% uit Talsons. Deze trailers worden ingezet in het transport over de weg van luchtvracht. De hoofdreden om Talson te kiezen is de bewezen kwaliteit, de lange levensduur, de speciaal ontworpen uitrusting voor snel laden en lossen en voor beveiliging.”

Geïntegreerde rollenbaan

De opleggers met GRP zijpanelen zijn geïsoleerd en gekoeld met een koelmachine, en voorzien van een veiligheidspakket. Overigens kunnen ze ook geladen worden met conventionele pallets. Ten behoeve van het transport van bederflijke goederen en bloemen in de luchtvrachtlogistiek, zijn de Talson TAG FNA opleggers voorzien van een geïntegreerde rollenbaan om snel laden en lossen mogelijk te maken.

De Talsons zijn mechanisch en elektronisch beveiligd, en ‘connected’ via het TrailerGuard-systeem van Transics. De UC-organisatie krijgt permanent positie- en statusinformatie. Deze informatie kan worden gedeeld met opdrachtgevers. Essentieel voor UCLF is de toepassing van standaardcomponenten. “Deze trailers hebben onderdelen van bijvoorbeeld ZF, Wabco, BPW en Carrier. Ze kunnen worden ingezet in logistieke operaties in geheel Europa.”

DEEL HET