Tielbeke bestelt 25 isotherme opleggers bij Heiwo

Tielbeke Transport BV uit Lemelerveld heeft een zeer grote opdracht ter grootte van 25 isotherme opleggers bij Heiwo ondergebracht. Dit ten behoeve van het gehele logistieke traject voor de winkels van Welkoop.

Tielbeke is al sinds 1996 klant van Heiwo. De eerste trailer die destijds werd besteld, is nog steeds in gebruik bij het bedrijf. Voor de Welkoop-order is gekozen voor gestuurde isotherme opleggers. De reden hiervoor is de robuustheid van deze carrosserie met een standaard Piek-vloer die  vloeistofdicht is volgens Heiwo en zeer stroef en slijtvast. Een andere reden die meespeelt is dat op deze carrosserieën ook na 10 jaar nog een koelmotor gemonteerd kan worden voor een tweede leven in een wellicht andere omgeving. Kern van de opleggers is de toepassing van een nieuw, beter isolerend schuimtype in de wanden, waardoor de isolatiewaarde volgens Heiwo met tien procent is gestegen.

De opbouw wordt gemonteerd op een HTF chassis, dat is een door Heiwo gespecificeerd onderstel. Daarvan is de derde as gedwongen gestuurd en er zijn heavy duty steunpoten gemonteerd waarbij de positie van de slinger voor Tielbeke op een andere manier is opgeborgen.

De opleggers zijn geheel volgens wens van Tielbeke uitgevoerd met LED verlichting die meeknippert bij afslaan, toplampen met 3 functies (toplicht, remlicht, knipperlicht), een opberging voor de zijlosplaat in het achterkalf, dus dichtbij voor gebruik en daarnaast zijn diverse opleggers uitgerust met de Welkoop reclame belettering.

DEEL HET