Thermo King met SLXi: Connected

Thermo King onthult de SLXi range van koelmachines voor trailergebruik, waarvan het kenmerk is dat ze 'connected' zijn en die volgens de fabrikant tot 20% zuiniger omspringen met brandstof.

Voor de 'connectiviteit' maakt Thermo King gebruik van de techniek van Celtrak, een bedrijf dat een jaar geleden werd overgenomen. Centraal hierbij staat een TK BlueBox die data verzamelt en opslaat en die onder andere via een app op de smartphone van de wagenparkbeheerder  of via Bluetooth verkregen kan worden. Bovendien kan op die manier de machine ingesteld worden. Er is dus sprake van tweeweg communicatie.

Thermo King zegt dat de afstelling van de machines sterk is verbeterd, na uitvoerig onderzoek bij klanten over de praktijkinzet van de koelmachines. Hierbij is gerealiseerd dat de machine een lager toerental heeft  en ook mede daardoor zuiniger draait. Thermo King schat dat op jaarbasis de CO2-emissie met vijftien procent, wat 2,4 ton representeert, is afgenomen.

Thermo King werkt met Frigoblock nog aan een hybride concept die de techniek van beide merken combineert. Hierdoor kan volgens Thermo King tot 5000 liter brandstof op jaarbasis worden bespaard. 

DEEL HET