Thermo King met meerdere primeurs naar Solutrans

Koelmachinebouwer Thermo King laat meerdere primeurs zien op de Franse beurs Solutrans, die volgende week in Lyon plaats vindt. Het merk zet voornamelijk in op hybride en elektrisch.

Thermo King toont de hybride oplossing voor trucks uit de T-serie en UT-serie, autonome aanhangwagens en bakwagens. De nieuwe Thermo King hybride truck units zijn zowel in kopschotmontage als onderbouw uitvoering beschikbaar en maken gebruik van de Frigoblock technologie. Door de generator- en de inverter aandrijftechnologie, kunnen de units naar behoefte schakelen tussen de diesel- of de elektrische modus. Dit biedt transportbedrijven de flexibiliteit om binnensteden, woonwijken en zones met lage emissies te beleveren, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd en er wordt bijgedragen aan grotere brandstofbesparingen en lagere uitstoot.

Bestelauto’s

Verder toont Thermo King de volledig elektrische E-200-units voor zowel elektrische als motor aangedreven bestelwagens en vrachtwagens lichter dan 3,5 ton. Omdat de koelunit onafhankelijk van de prestaties van het voertuig opereert, kan de E-200 worden geleverd met een optioneel batterijpakket of gebruik maken van de secundaire batterij van het voertuig. Zo kan de capaciteit tijdens stops voor leveringen of pauzes beheerst worden. Wordt de E-200 unit op een elektrische voertuig geïnstalleerd, dan is veilig geconditioneerd transport van voedsel en goederen mogelijk zonder uitstoot, met laag geluidsniveau en maximaal gemak voor de stedelijke bevolking. Dit draagt bij aan schonere en duurzamere stedelijke distributie.

Telematica

Nieuwe toevoegingen aan het Thermo King Connected Solutions-portfolio zijn Lease Assist en TouchLog datalogger. Thermo King Lease Assist is speciaal ontwikkeld voor verhuur- en leasebedrijven, die hun bedrijfsprocessen willen optimaliseren op basis van echte gegevens en inzicht in hoe de units door hun klanten worden gebruikt. Thermo King TouchLog is een onafhankelijke datalogger die de temperatuur met een nauwkeurigheid van 0,5°C tussen -25°C en +8°C meet, wat bijvoorbeeld farmaceutische transporteurs gemoedsrust biedt, aangezien zij hun gevoelige goederen binnen strikte temperatuurrichtlijnen moeten behandelen.

Trailer multitemp

De nieuwe Spectrum S4.2 slanke verdamper met dubbele afvoer voor koelunits voor trailers maximaliseert volgens Thermo King het beschikbare ladingsvolume en vergemakkelijkt de toegang tijdens het laden en het lossen. Dankzij de vermindering van de hoogte en het profiel kan de nieuwe verdamper onder de achterste roldeur geschoven worden. Met de komst van verbeterde zoneflexibiliteit via verbeterde beweging van luchtstroom en luchtstroom die beide kanten op stroomt, kan de Spectrum S4.2-eenheid twee verdampers in één zone vervangen zonder afbreuk te doen aan de koelprestaties.

DEEL HET

Meer over...