Thermo King met elektrische E-200 naar Hardenberg

Thermo King Transportkoeling introduceert tijdens Transport Compleet Hardenberg de nieuwe volledige elektrische E-200 koelunit. Deze door de dynamo van het voertuig aangedreven koelunit is met name geschikt voor elektrische voertuigen en vergroot het aanbod van Thermo KingTransportkoeling voor de toekomst van duurzaam transport en de mogelijkheden voor stadsdistributie.

Tijdens Transport Compleet Hardenberg, van 26 t/m 28 maart 2019, is deze nieuwe koelinstallatie te zien op de stand van Thermo King Transportkoeling. De unit is standaard voorzien van power management intelligence (PMI) waardoor de koelmotor intelligent met het beschikbare vermogen van een bedrijfswagen omgaat. Deze koeling is volgens de leverancier geschikt voor volledig elektrische voertuigen. Optioneel kan de Thermo King E-serie voorzien worden van een back-up accu waardoor de koelinstallatie volledig onafhankelijk van de dynamo van de bedrijfswagen opereert en bij elektrische voertuigen de actieradius zo groot mogelijk maakt. De E-200 is eenvoudig te bedienen vanuit de cabine van de bedrijfswagen met de Thermo King Smart Reefer Controller die standaard bij de koelmachine geleverd wordt. Net zoals alle Thermo King units is deze koeling ontwikkeld voor het gebruik van de laatste generatie koudemiddelen die voldoen aan de Europese F-gassen regeling. Tevens is deze unit ook volledig voorbereid op de telematics hardware van Thermo King. 

Elektrische demowagen 

De 100% elektrische demowagen op Transport Compleet Hardenberg laat zien hoe verse producten onder optimale temperaturen tot aan de deur van de consument worden bezorgd. De compacte wagen met geïsoleerde laadruimte is voorzien van een Thermo King koelunit uit de B-100 serie en wordt aangedreven door een accupakket.

Frigoblock FK25i 

De Frigoblock FK25i is volgens Thermo King de eerste en enige elektrische koelmachine die aan de Euro 6 normering voldoet. Verder beantwoordt het transportkoelsysteem aan PIEK, ligt de capaciteit 200% hoger dan bij gebruikelijke dieselkoelmachines en wordt de koelmachine aangedreven door een Euro 6 motor. Het gepatenteerde Frigoblock kantelsysteem voorziet in een lagere bouwhoogte wat gunstig is indien men bijvoorbeeld lage bruggen of viaducten passeert. Ook is er sprake van een schonere opbouw van de carrosserie vanwege het ontbreken van plafondverdampers en bijbehorend leidingwerk. Hiermee is de Frigoblock FK25i het systeem dat bijdraagt aan HACCP en optimaal comfort biedt aan chauffeurs en hun (werk)omgeving. Op de stand van Thermo King Transportkoeling in Hal 5, standnummer 527 staan zowel de Frigoblock FK25i koelmachine als de Frigoblock watergekoelde generator opgesteld. 

SLXi-serie Stage V normering

Vanaf 1 januari 2019 moeten alle soorten dieselmotoren aan de NRMM (Non-Road Mobile Machinery) normering voldoen. Dit geldt dus ook voor diesel aangedreven koelmotoren. De hele vernieuwde SLXi-serie van Thermo King voldoet sinds december 2018 al aan deze strenge normering. Bovendien is elke SLXi-unit met de Thermo King BlueBox standaard voorzien van uitgebreide connectiviteit. De BlueBox verzamelt gegevens van de koelunit die realtime met een smartphone of Bluetooth-apparaat bekeken én bediend kunnen worden. Dit maakt tweerichtingscommunicatie mogelijk voor directe unitregeling en toegang tot kritieke gegevens.

De vernieuwde SLXi is ook te zien op de stand van Thermo King Transportkoeling tijdens Hardenberg Compleet.

DEEL HET

Meer over...