Thermo King levert hybride koeling

Koelmachinespecialist Thermo King liet op Transport Compleet in Hardenberg een trailer zien die met de juist opgebouwde trekker ervoor op een hele duurzame manier de lading koel houdt.

Aan de trailer is op het eerste gezicht niet zoveel bijzonders te zien. Het betreft een koeler met een SLXi machine op het kopschot gebouwd. Deze koelmachine betrekt echter van een tweede bron elektriciteit, en die bevindt zich op de trekker. Die is uitgerust met een Frigoblock generator die motorvermogen omzet in elektrisch vermogen. Daarmee wordt de SLXi trailer koelmachine ondersteund. De Frigoblock generator is watergekoeld en drijft de SLXi machine direct aan met een constante spanning en frequentie, verzekert ons Thermo King. Daardoor is het mogelijk om de nodige draai-uren van d SLXi koelmachine uit te sparen. Per draai-uur kan dit twee liter brandstof schelen.

Telematica

Mogelijk nog belangrijker is het feit dat de SLXi-machine extra elektriciteit verbruikt voor zijn BlueBox telematica-systeem. Ook wanneer de combinatie stil staat vraagt dit systeem extra elektriciteit. Door met een hybride koelsysteem te werken is dit echter volgens Thermo King geen probleem.

DEEL HET