Thermo King komt met trailervolgsysteem

Thermo King komt met trailervolgsysteem

Koelmachinebouwer Thermo King richt zich steeds meer op de verzameling van data van transportbewegingen. Na de connectiviteit van bakwagenmachines, komt het merk nu met een trailervolgsysteem. 

Deze nieuwe technologie verzamelt data over de operationele conditie van trailers, waardoor de fleetowner beter in staat is om niet alleen de prestaties van zijn koelunits te bekijken maar ook die van het wagenpark.Trailer Assist biedt volgens Thermo King een uitgebreid scala aan datapunten waarmee klanten de dagelijkse opleggerconditie kunnen volgen. 

Uptime 

Zo kan de uptime van het voertuig en het gebruik van activa door pro-actief onderhoud kunnen verbeterd en kunnen routes  geoptimaliseerd worden door gewichtsinformatie te analyseren (via asbelastingen).  Ook kan volgens Thermo Kin  de logistieke stroom worden verbeterd en kunnen verkeerde pick-ups van opleggers voorkomen (door het volgen van individuele VIN's). Tot slot kan de levensduur van banden verlengd worden doordat de bandenspanning gemonitord wordt.

Melding

Trailer Assist verzamelt gegevens van verschillende elektronische sensoren van een oplegger en verwerkt deze in realtime met meldingen van gebeurtenislogboeken (via e-mail, sms of apps). Deze informatie is toegankelijk via een smartphone (met behulp van de TK Reefer-app en TKNotify), of online via het Thermo King TracKing-platform. De nieuwe oplossing breidt de waarde van de TracKing-connectiviteitsplatform uit, zodat het volgende mogelijk is:

·        alle oplegger- en reefergegevens in één systeem, computer of mobiele app;

·        alle oplegger- en reeferalarmen en gebeurtenismeldingen beschikbaar via één app, de TK Notify;

·        vermindering van verwerkingskosten door het vermijden van meerdere facturen;

·        alle Trailer Assist-gegevens delen met externe voorkeursinterfaces (vanaf juli 2019). 

Ondersteunde Electronic Breaking Systems (EBS): WABCO-standaard en Premium EBS

DEEL HET