Thermo King: Koelmachines voor elektrische voertuigen

Thermo King en Frigoblock onthulden op de IAA tal van noviteiten. Het accent lag op elektrisch aangedreven machines die geschikt zijn voor elektrische trucks en machines voor lichte bedrijfswagens.

Om met die laatste te beginnen: De volledig elektrische E-200-koelunit is voor zowel elektrisch als brandstofmotor-aangedreven bestel- en vrachtwagens bedoeld die minder dan 3,5 ton wegen. De machine biedt volgens Thermo King constante capaciteit en prestaties, onafhankelijk van hoe het voertuig bediend wordt.  De E-200 gebruikt componenten die nog nooit eerder gebruikt zijn in de koeltransportsector, zegt Thermo King. De voornaamste onder deze is een nieuwe regelaar die de capaciteit kan aanpassen op basis van de daadwerkelijke noodzaak, het beschikbare vermogen en die verschillende energiebronnen tegelijkertijd kan beheren.

Self Powered               

De nieuwe Self Powered T-560R koelunit verrijkt volgens Thermo King het grootste aanbod in de koelsector voor vrachtwagens. Met extra capaciteit en verbeterde pulldown zorgt deze koelunit ervoor dat klanten meer leveringen kunnen afronden met zwaardere belasting en dat de deuren frequenter geopend kunnen worden, zonder dat dit een negatief effect heeft op de koeling. Vergeleken met zijn voorganger, biedt de T-560R-unit een toename van 20% qua zowel bevroren als verscapaciteit, en wordt er volgens Thermo King 5% minder brandstof verbruikt.

Voor zware anhangwagens komt Thermo King met vernieuwde SLXi-koelunits die zorgen voor verminderde uitstoot en die zijn uitgerust met de stillere GreenTech™-motor, die gecertificeerd is in overeenstemming met Tier V van de komende richtlijn Non-Road Mobile Machinery (NRMM - niet voor weggebruik bestemde mobiele machines). 

DEEL HET

Meer over...