Thermo King koeling voor luchtvrachtvoertuig van DHL

 

Thermo King heeft in nauwe samenwerking met Mallaghan een conceptvoertuig voor DHL gebouwd. Het gaat om een voertuig voor de bevoorrading van vliegtuigen.

De laadbak is voorzien van een Thermo Kink UT-1200, een unit die speciaal ontwikkeld is voor onderbouw toepassingen. Deze koelmotor staat bekend als uiterst betrouwbaar en zuinig in brandstofverbruik. Daarnaast spant Thermo King zich in voor een verminderde uitstoot door toepassing van de GreenTech™ krachtbron.

"Het unieke aan het ontwerp van ons voertuig is dat, wanneer het in beweging is, het onder de hoogterestrictie van 4 meter van de luchthaven blijft. Als het voertuig eenmaal is aangesloten op het vliegtuig, kan het dak van het voertuig echter worden verhoogd en het interne liftdek worden bediend," aldus Martin Bryce, technisch manager voor Verenigd Koninkrijk en Ierland bij DHL. "Hierdoor kan met de vrachtwagen tot 80 procent meer vracht worden vervoerd, waardoor het totaal aantal benodigde voertuigen daalt en het rendement en de ecologische voetafdruk van DHL en de luchthaven verbeteren."

“Het voertuig is ontworpen om te werken binnen de lage emissiezone van Londen (LEZ) en voldoet aan alle veiligheids- en milieustandaarden die zijn ingesteld door Transport for London," aldus Steve Williams, regionale verkoopmanager voor het Verenigd Koninkrijk van Thermo King. "We zijn er trots op om deel uit te maken van dit project en oplossingen te bieden die bijdragen aan de significante verbeteringen op het gebied van milieu en efficiëntie die worden bereikt door DHL."

 

 

 

DEEL HET