Thermo King en VTS Boxmeer bepleiten gegevenstransparantie

Thermo King en VTS Transport & Logistics uit Boxmeer, tillen hun partnerschap naar een hoger niveau door kennis en ervaring te delen tijdens de recente 2017 Parenteral Drug Association (PDA) conferentie en tentoonstelling in Praag, Tsjechië.

Peter Wilms, Pharma Solutions specialist en sales manager bij Thermo King en Joost Hafmans, directeur en eigenaar van VTS Transport & Logistics, benadrukten in hun presentatie het belang van realtime zichtbaarheid van de temperaturen in de toeleveringsketen van farmaceutische producten.

Ze toonden aan hoe men tijdens het transport de veiligheid van medische componenten naar de productiefaciliteit kan verzekeren en hoe de eindproducten in de last mile weer volgens de veiligheidsnormen naar distribiteurs, ziekenhuizen, apotheken en winkels worden vervoerd.

“Het handhaven van de kwaliteit en integriteit van medische en biologische producten tijdens transport is van het grootste belang voor de farmaceutische fabrikanten en logistieke dienstverleners, en natuurlijk voor de volksgezondheid en patiëntveiligheid,” vertelt Wilms. “We werken al vele jaren samen met VTS en we zijn dankbaar dat we hun vertrouwde partner zijn. Hun vloot bestaat uit ons volledige portfolio van koelunits voor vrachtwagens en opleggers en is uitgerust met aanvullende oplossingen zoals het geïntegreerde telematica systeem. Dit beschermt medische producten door op alle punten van de bevoorradingsketen kritische controles uit te kunnen voeren en het biedt "real-time tracking, monitoring en vlootmanagement, als aanvulling op incidentrespons”.

Onlangs heeft VTS zijn koelvloot voorzien van de nieuwste SLXi-koelunits voor opleggers. Die zijn ontwikkeld met de focus op intelligentie, communicatiemogelijkheden, brandstofverbruik en temperatuurregeling.

Joost Hafmans: “Zichtbaarheid, bewaking en registratie van opslagtemperaturen, temperatuurmeting van de verschillende compartimenten om warme en koude plekken te vinden en om gepaste actie te ondernemen wanneer temperatuurafwijkingen worden opgemerkt, is een uiterst belangrijke factor bij het transport en de opslag van farmaceutische producten. Thermo King helpt ons een antwoord te geven op de precieze vraag van de farmaceutische industrie door systemen, oplossingen en een breed spectrum aan diensten te leveren waarmee we de productkwaliteit kunnen handhaven en de integriteit van de toeleveringsketen kunnen optimaliseren.”

 De SLXi is volgens Thermo King een compleet met telematica uitgeruste koelopleggerunit. De unit en de conditie van de lading zijn volledig zichtbaar met Thermo King's nieuwe TK BlueBox. Die verzamelt en registreert de unitgegevens, die met behulp van een gratis app op Bluetooth® apparaten kunnen worden geraadpleegd. Dit biedt communicatie in twee richtingen, waardoor de unit direct gecontroleerd kan worden en de kritieke gegevens altijd beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen ontdooien, pre-trips, instelpunten en aanvullende instellingen op afstand beheren. 

 

 

DEEL HET