Thermo King bestrijdt ongeplande stilstand met Blue Track

Thermo King lanceert een telematicadienst die erop gericht is om (ongeplande) stilstand bij wagenparken van klanten zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te verminderen. Voorspellende algoritmes anticiperen erop dat de koelmachine altijd op het juiste moment wordt onderhouden, in een zo kort mogelijk tijdsbestek.

De diensten uit het Thermo King Blue Track-programma zijn voor klanten op maat gemaakt om geplande en ongeplande stilstand van het wagenpark met 15-20 procent te verminderen en om de inzet van rollend materieel en koelmachines met 5 procent te verbeteren. Dit vertaalt zich volgen Thermo King direct in lagere totale eigendomskosten en in een beter investeringsrendement voor de klanten.

Met wereldwijde trends zoals steeds strengere milieuregels, de elektrificatie van transport en digitale connectiviteit, blijft het belang van optimale inzet groeien, naast het feit dat klanten steeds meer consistente serviceniveaus verwachten, aldus Thermo King. Het Blue Track-programma richt zich op deze eerste prioriteit van wagenparkbeheerders, en een van de meest directe factoren die van invloed zijn op hun vermogen om inkomsten te verhogen en te profiteren van efficiëncy van het volledige wagenpark.

 De belangrijkste voordelen voor de klant van het Blue Track-programma zijn:

Realtime bewaking, centrale monitoring en 24/7 zichtbaarheid van het wagenpark via TracKing™. Via telematica worden de gegevens van de wagenparken van de klant verzameld en centraal bijgehouden op het Thermo King Tracking™-platform. Als er een alarmcode is gesignaleerd, kan meteen op afstand advies voor het meest efficiënte onderhoud zodat de uitvaltijd geminimaliseerd wordt. Dit gebeurt pro-actief en op basis van de verzamelde gegevens.
Met Thermo King Connected Solutions kunnen klanten volgens het bedrijf ook een ‘breed scala’ aan factoren monitoren met betrekking tot de prestaties van hun wagenpark - in real time op het Tracking™-platform.

Mobiel en lokaal preventief onderhoud. Het Blue Track-programma verzekert dat klanten toegang hebben tot de juiste onderhouds- en reparatiemiddelen waar en wanneer dat nodig is. Dankzij de verzamelde telematicagegevens kan de reparatie-efficiëntie met 5 tot 15 procent worden verhoogd, zegt Thermo King.

Consistente service-ervaring, snellere reparatie, kortere stilstand. Als ongepland onderhoud of 24/7 noodonderhoud nodig is, kunnen klanten profiteren van de ondersteuning van het hele netwerk. Het klantenserviceteam leidt hen naar de dichtstbijzijnde servicelocatie om ervoor te zorgen dat de werkplaatstijd wordt gepland en uitgevoerd met minimale uitvaltijd.

Verbeterde klantcommunicatie. Klanten ontvangen volgens Thermo King duidelijke en tijdige sms- en e-mailupdates wanneer een service vereist of onderweg is. Deze updates omvatten herinneringen, meldingen van voortgang en bereikte mijlpalen (bijv. 'Reparatie is begonnen') en aankondigingen van voltooide werkzaamheden om hen bij elke stap op de hoogte te houden.

Klanten kunnen profiteren van de voordelen van het Blue Track-programma door te kiezen uit verschillende niveaus van Blue Track-servicecontracten die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. Blue Track Select-certificering wordt toegekend aan dealers binnen het Thermo King-netwerk van meer dan 500 geautoriseerde servicepunten in 75 landen die actief een reeks geavanceerde mogelijkheden zullen bieden, zoals 24/7 beschikbaarheid, dekking door mobiele servicewagens, gecertificeerde technici, snelle doorlooptijden en beschikbaarheid van originele onderdelen.

DEEL HET