Terberg Taylor Americas bouwt fabriek in de USA

Terberg Taylor Americas Group, LLC, een joint venture van de Nederlandse Royal Terberg Group en de Taylor Group of Companies, zet een nieuwe fabriek op in Lowndes County, Mississippi, Verenigde Staten. Daarnaast bouwt het bedrijf een distributienetwerk op voor de verkoop, after-sales ondersteuning en verhuur van Terberg terminal trekkers. Het project vraagt een investering van 20 miljoen dollar en gaat 90 arbeidsplaatsen creëren.

Op 24 januari is de eerste schep de grond in gegaan tijdens een feestelijke bijeenkomst met lokale autoriteiten en de Gouverneur van Mississippi, Tate Reeves. Naar verwachting wordt de eerste terminal trekker medio 2024 geproduceerd.

“We zijn bijzonder trots om met deze twee familiebedrijven samen een fabriek op te zetten voor de productie van Terberg terminal trekkers in de Verenigde Staten. Door de combinatie van expertise, vakmanschap, ervaring en netwerken van Terberg en Taylor maken we een sprong vooruit in de Verenigde Staten, aldus Godfried Terberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal Terberg Group. “We zijn de samenwerking met Taylor Group begin 2020 aangegaan en het bevalt beide bedrijven prima. Met deze strategische stap willen we de groei in de komende jaren verder versnellen.”

De nieuwe fabriek van Terberg Taylor Americas Group wordt schaalbaar opgezet, zodat er altijd aan de vraag voldaan kan worden. Op termijn worden er meerdere Terberg modellen volgens klantspecificatie geproduceerd. Het huidige kantoor van Terberg in Miami wordt onderdeel van de Terberg Taylor Americas Group, voor de coördinatie van de verkoop en after-sales ondersteuning. 

De Mississippi Development Authority draagt bij met de voorbereiding van het terrein en de infrastructuur. Daarnaast helpen ook Lowndes County en Lowndes County Industrial Development Authority bij de totstandkoming van de nieuwe fabriek.

Terberg Taylor Americas Group is gebaseerd op de samenwerking tussen deze twee familiebedrijven, die zich heeft ontwikkeld tot een succesvol partnership. De Terberg Special Vehicles divisie heeft momenteel fabrieken in Nederland en in Maleisië. De Taylor Group of Companies heeft een aantal vestigingen in de Verenigde Staten.

 

DEEL HET