'Telematica bij koeltrailers niet meer weg te denken'

Thermo King heeft twee klanten bereid gevonden om hun ervaringen toe te lichten met moderne telematica die ze onlangs in gebruik hebben genomen. In Duitsland is dit Frigo Trans en in Nederland Freight Line.

Het Duitse Frigo Trans uit het midden van Duitsland stelt onomwonden: “Data-overbrenging is bij Thermo King het beste voor elkaar. Daardoor kunnen wij ons werk beter doen en hebben we beter zicht op wat er gebeurt en kunnen we daar sneller op inspelen. Thermo King steekt met kop en schouders uit boven wat andere aanbieders ons wilden verkopen, bleek na een praktijktest.” Het bedrijf zegt dat Thermo King daarnaast over het beste service-netwerk in Europa beschikt. “Dus twee redenen om zaken te blijven doen met Thermo King.”

Dataverwerking

Ook bij het Nederlandse Freight Line, gevestigd in Maasdijk, vormt de telematica en cruciale bron van informatie voor de directie van het bedrijf, en voor de klanten, zegt Thermo King. “Temperatuurschommelingen in laadruimte van onze vrachtwagens kunnen we hier zien en meteen actief ondervangen,” zegt Marco van Velthoven van Freight Line. “Planners hoeven hier niet meer op meerdere schermen te kijken. Maakt iemand om wat voor reden dan ook een fout met het instellen van de koelmachine, dan kunnen wij op afstand koelmotor instellen. Fleetmanagement ziet het meteen wanneer er een storing mocht zijn, customer service verwerkt temperatuur-uitdraaien voor onze klanten, planning let op de track en trace functie. Zo speelt Thermo King Telematics een voorname rol in ons bedrijf”, aldus Van Velthoven.  

DEEL HET