Talson: 'Ladingdiefstal toegenomen'

Trailerbouwer Talson, onderdeel van de Tirsan groep, rapporteert cijfers van veiligheidsinstantie TAPA dat er in de eerste helft van 2019 meer ladingdiefstallen werden gepleegd. De stijging bedraagt 5,1% vergeleken met de eerste helft van 2018.  De schade die bedrijven daardoor lijden zou oplopen tot iets meer dan drie ton per dag.

Trailerbouwer Talson wijst daarom op het belang van het optimaal beveiligen van de lading, waarvoor het bedrijf de Secure Box heeft ontwikkeld. Deze laadeenheid voldoet volgens Talson aan alle TAPA-richtlijnen. Uitgangspunt is de bekende zelfdragende constructie van Talson, waarbij een volledig gesloten, zelfdragende aluminium opbouw geldt als uitgangspunt. Deze constructie is volgens TAPA goed voor de hoogste classificatie wat ladingveiligheid betreft. De opbouw van Talson is min of meer ondoordringbaar en de binnenkant kan worden voorzien van systemen zoals Talfix, om de lading goed te kunnen zekeren. Talson zegt dat de constructie er niet toe leidt dat de trailer of opbouw zwaarder is dan die van de concurrentie. Juist de combinatie van de toegepaste constructie uit aluminium zou het tegendeel moeten bewerkstelligen.

Extra beveiliging

De Secure Box van Talson kan naar believen worden uitgerust met extra beveiliging. Op al aangelegde bedrading kan elk type gangbaar alarmsysteem aangesloten worden dat de klant wenst. Vanwege genoemde constructie en toepasbaarheid van alle alarmsystemen, zegt Talson dat zij over de veiligste trailer beschikt wanneer het op ladingdiefstal aankomt. De fabrikant won hier vorig jaar een Innovation Award mee op de IAA.  

DEEL HET