Super Eco Combi voor Dachser Iberia

Dachser Iberia zet sinds kort een Super Eco Combi in tussen Madrid en Barcelona. De Spaanse wetgeving staat dit toe onder bepaalde voorwaarden tot gewichten van maximaal 70 ton. De combinatie bestaat uit een 4x2 trekker met twee standaard opleggers, gekoppeld door een enkel as dolly.

In Nederland hebben de eerste proeven met de Super Eco Combi nog niet geleid tot een toelating, maar in Spanje mag dat al geruime tijd. Eerder toonden we al een combinatie die voor Seat rijdt in Spanje, en nu zet ook Dachser de 32 meter lange combinatie in. Dankzij een dubbele laadvloer kan de combinatie tot 134 Europallets meenemen met een totaal ladinggewicht van 44 ton. De toepassing van enkel assige dolly's komt overigens meer voor in Spanje, getuige de foto die we onlangs onderweg maakten in dat mooie land.  

Met de nieuwe Super Eco Combi reageert Dachser op de sterk toegenomen vraag van transport sinds begin 2021. Door de inzet van deze combinaties wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verlaging van de uitstoot van het wegverkeer in Europa. 

 

DEEL HET