Subsidie voor lichte aanhangwagencombi

Carrosseriebouwer  Elcar uit Meerkerk toonde tijdens Transport Compleet in Gorinchem een op maat gemaakte lichtgewicht schuifzeil volume combinatie, die ook al even op deze website te zien was. De gehele combinatie compleet weegt leeg 14.900 kg. en niet 15.500 kg zoals eerder werd vermeld. In totaal levert dit een besparing op tot wel 3100 kg t.o.v. een conventionele combinatie.

Door deze innovatieve ontwikkeling is het mogelijk een E.I.A. subsidie te krijgen. Dit betreft een fiscaal voordeel. Deze investering kan extra worden afgetrokken van de fiscale winst. Omgerekend naar een ‘normale’ subsidie leidt dit tot een voordeel van ca. 10%. Uitgaande van een belasting tarief van 25%. Bij een eventuele aanvraag kan en wil de firma Elcar u daar verder in helpen en begeleiden.

De hele combinatie is voorzien van een TUV ladungssicherung code L en XL, waarbij de complete opbouw is getest en goedgekeurd, en niet is opgebouwd uit goedgekeurde onderdelen, benadrukt Elcar.  De slijtvaste vloer is samengesteld uit een gehard aluminium plank met antislip rib profiel. Ook na jaren intensief gebruik behoudt de rib zijn functie, zegt Elcar. Door de aluminium plank dwars te monteren zijn de stalen dwarsliggers overbodig geworden.

Voor het laden en of lossen met een portaalkraan is de combinatie uitgerust met een schuifkap, die van achter naar voor geschoven kan worden. Een extra aan deze opbouw is dat hij is uitgevoerd  met een doorlaadsysteem. De scharnierbare overrij klep kan een belasting hebben van 2500 kg verdeeld over een driewielige handpompwagen. In de aluminium vloer zijn wegzinkbare bindogen gemonteerd.

DEEL HET