Stijlvolle doorlaadcombinatie voor Wilfred de Waal

Trailerbouwer Heiwo leverde onlangs een bijzondere, veelzijdige aanhangwagencombi af aan Wilfred de Waal uit het Noord Brabantse Wijk en Aalburg. De combi heeft een doorlaadmogelijkheid en is van alle gemakken voorzien. Het trekkende voertuig is een Scania S 580 met alles erop en eraan.

Opvallend aan de bijzonder strakke, stijvol gespoten combi is het aanzienlijke aantal kisten aan de beide chassis. Beide laadruimten zijn verder voorzien van een riante, uitklapbare trap, waardoor klanten makkelijk een kijkje in de laadruimte kunnen nemen. Wanneer de trap uitklapt, gaat de binnenverlichting meteen aan. De combinatie staat op lichtmetalen wielen en is in passende kleuren gespoten. Wilfred de Waal heeft de combi een topklasse uitstraling mee willen geven. De combinatie is verder uitgerust met meerdere camera’s om ook in het Verenigd Koninkrijk veilig te kunnen rijden.

Klantgericht

Wilfred de Waal Plantenexport is gevestigd in Genderen, maar rijdt wekelijks met vier vrachtwagens vol tuin- en kamerplanten vanuit Wijk en Aalburg naar Duitsland en Engeland. Wilfred de Waal: ‘Wij kopen onze handel zelf in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Denemarken. Zo weten wij precies wat wij kopen, waar het vandaan komt en kunnen wij onze klanten zeer snel voorzien van datgene wat zij wensen. Wij proberen in principe alles te regelen wat klanten willen.’’ Iedere zondagmiddag vertrekken de Scania’s van Wilfred de Waal Plantenexport naar de eerste klanten. Wie als eerste in de route zit, krijgt vaak diezelfde middag al zijn bestelling geleverd, zegt het bedrijf.

Continu

De route van klant naar klant verloopt van maandag tot en met woensdag. Op donderdag keren de chauffeurs weer terug naar Genderen. Eenmaal thuis wordt de nieuwe handel opgehaald, een assortiment dat eerder – vaak telefonisch – besteld is.
Na het plaatsen van uw bestelling worden de vrachtwagens weer geladen en klaargemaakt voor vertrek. Zo gaat dat week in week uit, continu, zes dagen per week. Zaterdags heeft het bedrijf een day off.

Begonnen in 1997

De naamgever van het bedrijf, Wilfred de Waal, begon in 1997 met het exporteren van hoogwaardige kwaliteitsplanten. Hij begon in die tijd met één enkele vrachtwagen. ‘Ik kocht een oude vrachtwagen en ging rondrijden. Dat was pionieren.’ Vandaag de dag rijden vier Scania’s hun route naar de ooster- en westerburen.

DEEL HET