Stas kipper met sluis-vijzel installatie voor Havens

 

Van der Peet heeft een Stas kipper oplegger afgeleverd met een Van der Peet sluis-vijzel installatie. De zogenaamde sluiskipper wordt ingezet voor zowel grondstoffen als voor eindproduct, namelijk veevoer.

Door de verplaatsbare tussenschotten in de kipbak, kunnen er diverse soorten producten mee gereden worden. De trailer heeft meerdere vastzetpunten waardoor er ook gevarieerd kan worden met de vakverdeling. Verder is de trailer voorzien van een gedwongen gestuurde as, zodat de trailer ook op krappe boerenerven kan komen zonder de boer na het lossen bedroefd achter te hoeven laten.  

Havens N.V. is gevestigd in Maashees (nabij Venray). De kernactiviteit van Havens is de productie van professionele diervoeders – van granen tot complete diervoeders – voor alle takken van de dierhouderij in geheel Nederland. Daarnaast worden HAVENS paardenvoeders en andere specialiteiten wereldwijd vermarkt.

De bulk installatie (sluis – vijzel) is geheel bij Van der Peet ontwikkeld en opgebouwd en wordt hydraulisch vanaf de truck aangedreven. De opgebouwde installatie is voorzien van diverse klant specifieke opties zodat de trailer perfect ingezet kan worden in de vloot van Havens.  

Tevens heeft van der Peet de truck van Havens voorzien van een blower en hydrauliek om zowel te kunnen kippen als bulken. Dit zorgt ervoor dat opgebouwde truck en trailer perfect op elkaar afgestemd zijn.

Ook aan de veiligheid is gedacht. De trailer is voorzien van; achteruitrijcamera, LED verlichting en schijnwerpers achteraan.

 

 

DEEL HET

Meer over...