Starre Krone dolly's internationale LZV toepassingen

Transportbedrijf De Boer uit het Friese Tijnje zet sinds kort twee LZV combinaties in op ritten tussen Nederland en Scandinavië. Achter twee nieuwe Volvo bakwagens zijn twee starre Krone dolly's gekoppeld waarmee standaard opleggers vervoerd kunnen worden.

Doordat de bakwagens zijn voorzien van een sturende naloopas en een achterop gemonteerde vangmuil koppeling kan er volstaan worden met starre dolly's van Krone. Overigens zijn deze wel voorzien van een draaikrans onder de opleggerschotel. Dat laatste zorgt er voor dat de dolly beter en soepeler stuurt. Dat is met name op gladde wegen belangrijk en om die reden is dit in Zweden voorgeschreven.

De gehele opleggervloot van De Boer, bestaande uit Krone en NTM opleggers is uitgerust met het Wabco Optiturn systeem en het draadloze Haloview camerasysteem. Hiermee wordt voldaan aan alle strenge eisen die de Duitse TÜV stelt voor toelating in Duitsland. Alle opleggers zijn inmiddels goedgekeurd waardoor De Boer Transport optimaal gebruik kan maken van zijn materieel. Speciaal voor het bereiken van bestemmingen waar de LZV niet is toegestaan werd er tevens een standaard aanhangwagen aangeschaft waarmee de combinatielengte binnen de 18,75 meter blijft.

DEEL HET

Meer over...