Solcar: koelen met zonne-energie

VHC Actifood uit Oosterwolde heeft de eerste van drie nieuwe distributietrucks in gebruik genomen met een Solcar opbouw. Dat is een product van Carrosseriefabriek Harderwijk dat gebruik maakt van zonne-energie voor de koeling van de laadruimte.

De opbouw van Solcar is voorzien van een multitemp systeem waardoor verschillende temperatuurzones mogelijk zijn. De koeling werkt elektrisch, de energie is afkomstig van zonnepanelen op het dak van de opbouw. Dit biedt een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele koeling. Zo is er het lage geluidsniveau waardoor de opbouw standaard PIEK-gecertificeerd is. Verder zijn de exploitatiekosten laag, zijn de aanschafkosten relatief laag en is er een gunstige subsidieregeling. Belangrijkste argument voor VHC Actifood om tot de aanschaf van de drie nieuwe distributievoertuigen over te gaan was echter het MVO beleid.

Met de komst van de nieuwe, Euro-6 Mercedes Antos bakwagens met de milieuvriendelijke koeling zet VHC Actifood belangrijke stappen in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De nieuwe manier van koelen is niet alleen schoon en stil, er wordt ook een volledig natuurlijk koudemiddel toegepast.

DEEL HET