Smalle vuilniswagen voor mini perscontainer van Veldhuizen

Tijdens de Reinigings Demo Dagen die op 5 en 6 juni in Soesterberg gehouden worden presenteert Veldhuizen een Iveco chassis wat geschikt is voor een huisvuil- persopbouw. De tandemas bakwagen is goed voor een laadvermogen van maar liefst 8 ton.

Voor het ophalen van huisvuil in stedelijke gebieden is een smal voertuig met een hoog laadvermogen ideaal. Door verschillende fabrikanten is er al een opbouw ontwikkeld met een breedte van 2 meter. Een maximale benutting van zo'n opbouw maakt een smal chassis met een laadvermogen van 8 ton noodzakelijk. Om daaraan te voldoen heeft Veldhuizen een 2 meter brede IVECO Daily voorzien van een voorloppas waardoor een tandemstel ontstaat. 

De IVECO heeft een 155 KW FPT motor met een ZF Hi-Matic automatische versnellingsbak. Op deze bewezen betrouwbare drie liter dieselmotor motor is een permanent draaiende hydraulische pomp gemonteerd met een capaciteit van 25 liter per minuut. Hierdoor kan de persmodus ook werken als de auto rijdt. De vering is aangepast voor met extra stabiliteit voor het rijden met een hoog zwaartepunt. Ook is bij het ontwerp rekening gehouden met een grotere veerweg van de luchtvering met het oog op verkeersdrempels. De extra as is voorzien van een aslift waardoor er voldoende druk op de vooras aanwezig is als er leeg gereden wordt.  

De IVECO Daily Tandemas wordt geïntroduceerd op de Reiniging Demo Dagen in Soesterberg op 5 + 6 juni, standnummer 81.

Meer informatie over de Reinigings Demo Dagen vindt u hier! 

DEEL HET