SI, Onafhankelijke wielophanging van TSR

TSR Special Trailers uit Gendt ontwikkelt trailers voor zwaar transport voor met name de Duitse markt. Roy Kreuzen van TSR: “Daar naast verkopen we over heel de wereld. In Rusland, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten hebben we met onze trailers een goede naam opgebouwd.”

De nieuwste ontwikkeling van TSR is de SI, oftwel de Suspension Independant serie. Laag, licht, een grotere stuuruitslag, meer veerweg en een betere stabiliteit zijn de belangrijkste steekwoorden als het om de SI gaat. "De meeste systemen met onafhankelijke vering hebben twee draagarmen per wiel. Die draagarmen zitten dan allebei in de dwarsrichting onder de trailer. Bij onze DWS (Double Wishbone System) is de bovenste draagarm 90 graden gedraaid. Met als resultaat een kleinere verandering van de wielstanden bij inveren en veel ruimte voor een grote stuuruitslag. Ook een brede en diepe gieksleuf is met de DWS vering mogelijk. Met de introductie van de SI-serie kunnen we opleggers met een veel hoger laadvermogen leveren.

De SI kan enkel, dubbel of driemaal uitschuifbaar geleverd worden. De grootste uitvoering heeft 12 assen en een technisch laadvermogen van 150 ton. Met dit laadvermogen is de SI een serieus alternatief voor module-trailers geworden. Voor een betere gewichtsverdeling zijn meerdere configuraties mogelijk. Twee of drie assen kunnen als een dolly voor aan de nek worden gemonteerd. Gecombineerd met een hydraulisch beweegbare nek kan dan altijd met de juiste koppelingsdruk en een ideale gewichtsverdeling worden gereden.”

DEEL HET