Seka Tankopleggers voor Hooijer Food Ingredients

Truckcenter Veendam is sinds afgelopen zomer importeur van Seka Tankopleggers. Onlangs werden de eerste twee exemplaren afgeleverd aan Hooijer Food Ingredients.

Seka tankopleggers worden geproduceerd in het Duitse Leverkussen. Voor ons land is Truckcenter Veendam importeur en tevens verkoop- en serviceorganisatie. Vanuit Veendam zal in de loop van 2016 een landelijk servicenetwerk worden uitgerold met als speerpunten de regio's Rotterdam, Amsterdam en Noord-Brabant.

De twee geisoleerde RVS tankopleggers voor Hooijer Food Ingredients zijn voorzien van drie compartimenten. Het bedrijf vervoert weiconcentraat vanuit het buitenland voor eigen gebruik en als toelevering aan kalverhouderijen.

Lichtgewicht

Met name het lage eigen gewicht van de SEKA tankopleggers gaf de doorslag voor de aanschaf. “Een hoog nuttig laadvermogen, daar staat dit merk wel om bekend”, aldus eigenaar Arjen Hooijer. “De maximale toegestane massa in het buitenland is 40 ton. Met deze tankopleggers kunnen we respectievelijk 31.000 en 33.000 liter wei vervoeren. Ook de asconfiguratie is uitgezocht op buitenlands vervoer: drie vaste assen met een midliftas. In vergelijking met stuurbare assen scheelt dat ook in onderhoud.” Andere factoren die meespeelden in de beslissing waren de kwaliteit en afwerking van het Duitse merk, de gunstige prijs en de snelle levertijd. “Jaap de Vries van Truckcenter Veendam heeft ons prima geadviseerd en een mooie offerte neergelegd.” 

Zestig vrachten per week

Het wagenpark bestaat in totaal uit acht trucks met verschillende soorten tankopleggers, alle bestemd voor transport van foodproducten, zoals melk, en feed: wei, vloeibare vetstoffen, brok en poedermengsels. De eigen kalverhouderij is gesitueerd op vijf locaties. Daarnaast huurt het bedrijf ruimte in bij negentien andere stallen en is er een productielocatie voor de voederproducten, waar grondstoffen gemengd en opgeslagen worden. “Van de zestig vrachten wei die wij wekelijks rijden, wordt tweederde doorverkocht. Uniek is daarbij dat we kalvershouderijen ook beleveren met kleine volumes, vanaf 5 ton.”

 

 

DEEL HET