Schmitz verwacht pas op de plaats van trailermarkt

Ondanks geringere economische groei in het afzetgebied, wist Schmitz Cargobull de verkopen van trailers en bakopbouwen in het afgelopen gebroken boekjaar met 5,3% te laten stijgen. Over de verkoop van 63.500 trailers, een record, werd een omzet van 2,29 miljard euro gerealiseerd.

Onder de streep hield Schmitz hier een winstpercentage van 3,9% aan over. Topman Andreas Schmitz is niet echt optimistisch over het voor ons liggende jaar. Hij denkt dat de groei van zijn bedrijf zal stagneren. “Centraal- en Oost-Europa zullen evenals Spanje relatief stabiele afzetmarkten blijven”, zegt Schmitz, “maar in andere landen verachten we een krimp van de afzetmarkt”, aldus Schmitz, die zich er verder niet over uitliet hoeveel hij denkt dat de markten zullen krimpen.

Schmitz bracht wel in herinnering dat Schmitz zich weer op de markt van containerchassis begeeft en zegt dat zijn bedrijf zich steeds meer op telematica en data richt, met name bij de verkoop van koeltrailers. 

Met een afzet van 63.500 trailers, is Schmitz marktleider in Europa enkele duizenden eenheden voor Krone. Derde op afstand is Kögel.

DEEL HET