Scheuerle EuroCompact voor Gaffert BV

Zwaar Transport Service BV uit Vuren leverde recent twee Scheuerle EuroCompact FL02 diepladers aan Gaffert BV uit Veghel. Het gaat om opleggers met een laag eigen gewicht die binnen de ontheffingen het maximale kunnen vervoeren.          

Theo Gaffert maakte een uitgebreide vergelijking van het aanbod in dit specifieke marktsegment: “De eerste eis was, dat de oplegger ingeschoven binnen 16,5 meter zonder ontheffing kan rijden. Maar ook het gewicht is voor ons extreem belangrijk. De EuroCompact FL02 weegt leeg slechts 12.620 kg en dat is tot twee ton lichter dan vergelijkbare opleggers van andere merken. Met de 25-tons nek is het laadvermogen ruim 36 ton en dat is zelfs tot vier ton gunstiger. Uitgeschoven is het diepbed 12.270 mm lang en dat is ruim voldoende voor een 40 ft zeecontainer. De vloer is 200 mm dik en dat maakt het mogelijk om – met ontheffing – lading met een hoogte van ruim vier meter te vervoeren. Verder gaan we voor compleet. De uitneembare vloer, de gieksleuf, verbreding van de laadvloer en de uitgebreide mogelijkheden voor ladingzekering maken deze diepladers multifunctioneel. Het gaat om de laatste millimeters. De gieksleuf is 755 mm breed en dat is de breedste in de markt. Het asstel is extreem kort. De eenvoudige en overzichtelijke bediening maakt de EuroCompact ook plezierig voor onze chauffeurs. De chauffeur kan met de afstandsbediening zowel de hoogte van de nek als van het asstel regelen. Dat is prettig bij rotondes en hoge stoepranden. Juist bij nacht en slecht weer is het belangrijk dat de chauffeur gemakkelijk alle functies kan vinden en bedienen.”

Zwaar Transport Service

Zwaar Transport Service uit Vuren is geen onbekende in de branche. Al jarenlang is het bedrijf de servicepartner van Scheuerle in Nederland. Oscar Walraven: “Naast onderhoud, reparatie en revisie van Scheuerle trailers leveren we ook onderdelen. Ook dat was voor Theo Gaffert een belangrijke overweging. Wij verkopen niet alleen, maar ook voor service staan we dag en nacht klaar.”  

 

 

DEEL HET