Scania LZV op LNG voor Visbeen

Visbeen Transport zet al negen jaar lang LZV combinaties in voor het transport tussen het Friese Sexbierum en Steenbergen in Brabant. Voor het eerst rijdt er nu een Scania motorwagen mee met als bijzonderheid dat dit een R410 op LNG is.

De vier LZV combinaties van Visbeen rijden al negen jaar lang, vrijwel continu tussen Friesland en Brabant. Bijzonder daarbij is dat de Van Eck laadbak en aanhangwagens al die tijd al dienst doen. De truckchassis worden iedere 1,4 miljoen kilometer vervangen maar de bakken worden daarbij overgezet. De Scania is dan ook al het derde truckchassis wat onder deze laadbak staat, hetgeen getuigt van de kwaliteit van de Van Eck producten. 

Van de combinatie met de nieuwe Scania zijn overigens wel net de assen vervangen van de trailer. De negen jaar geleden nog experimentele tien tons Valx assen zijn na ruim drie miljoen kilometer vervangen door nieuwe. Destijds is er gekozen voor de configuratie met een twee assige dolly met een twee assige oplegger om het eigen gewicht zo laag mogelijk te houden. Het kettingsysteem in de laadbakken waarmee automatisch geladen en gelost wordt werd gebouwd in samenwerking met Klaas Zijlstra Metaalbewerking uit het Friese Berlikum. Het systeem werd in al die jaren uiteraard onderhouden en deels gereviseerd, maar ook dat gaat weer mee voor een volgende ronde.  De combinaties worden elektrisch gekoeld door een TRS systeem.

Nieuw is dat Visbeen nu een Scania inzet op LNG. De Scania R410 blijkt voldoende in huis te hebben voor het totaalgewicht van in totaal 60 ton. De chauffeurs zijn erg tevreden over het hoge koppel van de Scania en met name over het lage geluidsniveau aan boord. De nieuwe Scania gaat met een team van drie chauffeurs die elkaar aflossen naar verwachting 385.000 kilometer per jaar rijden. LNG tanken doet Visbeen bij Greenpoint in Oude Tonge.

DEEL HET