Scania kiest voor Wabco OptiTire

Scania kiest voor het TPMS systeem voor Wabco OptiTire. Dit geavanceerde bandenspanning-bewaking systeem. Dit systeem is compatibel met andere Wabco systemen waaronder Trailer EBS en Smartboard. 

Wabco’s Tire Pressure Monitoring System (TPMS) OptiTire ® geeft de chauffeur real-time inzicht in de bandendruk en -temperatuur en waarschuwt wanneer er afwijkingen worden geconstateerd. Deze vroegtijdige waarschuwingen kunnen veel ongemak en aanzienlijke kosten voorkomen. Bovendien voorkomt het onvoorziene stilstand omdat de chauffeur eerder op de hoogte is van lekkages of afwijkingen die tot oponthoud kunnen leiden. Alle banden worden voortdurend gemonitord om zo afwijkingen in de druk te constateren. 

De chauffeur krijgt de meldingen – geïntegreerd in het Scania-systeem - op het dashboard te zien en kan direct actie ondernemen. Daarnaast is OptiTire ® compatibel met verschillende Wabco-systemen als Trailer EBS en Smartboard waardoor de complete combinatie gecontroleerd wordt.

Het systeem wordt door Scania in de eigen werkplaatsten aangeboden voor retro-fit. Scania Trailerservices zorgt daarbij voor de opbouw en de integratie van de systemen met het getrokken materieel.

 

 

DEEL HET