Samskip Van Dieren kiest D-Tec 45-voeter

Bij het plaatsen van de order gaf Samskip Van Dieren D-TEC de uitdaging mee om het risico op schade te beperken. Bij de huidige chassis van 45ft komt het zeer regelmatig voor dat er schade wordt gereden aan de truck en/of laaddock. ‘Eén van de belangrijkste oorzaken van schade is dat in veel gevallen de vergrendelpennen aan de voorzijde van de trailer niet teruggezet worden in de juiste positie. D-TEC heeft hier op ingespeeld door de vergrendeling zo te construeren, dat de vergrendeling niet open kan blijven staan. De schade aan deuren van laaddocks wordt voorkomen, doordat bij het achteruitrijden het chassis automatisch zakt naar een tweede rijhoogte, waardoor de container tegen de ramp rijdt in plaats van door de laaddeur’, legt D-TEC-directeur Gerrit van Vlastuin uit. 

D-TEC richt zich verder bij nieuwe ontwerpen altijd op lage gebruikskosten. ‘Elke duizend kilo die een chassis lichter is, levert 1 liter dieselbesparing per 100 kilometer op’, aldus Van Vlastuin, die dit baseert op cijfers van onder andere de NEA. ‘Dit lichte gewicht realiseren we door een slim ontwerp en door gebruik te maken van kwaliteitsstaal met een hoge sterkte. Ook dit nieuwe 45ft chassis weegt nog geen 3800 kg en is hiermee ook het lichtste 45ft containerchassis in de markt.’ 

Volgens D-Tec sluit het S-Line chassis van de cassis-bouwer goed aan bij de eisen van Samskip ten aanzien van een laag gewicht en een stevige robuustheid. 

DEEL HET