SAF Holland koopt telematica expertise

Assenspecialist en onderdelengigant SAF Holland heeft een meerderheidsbelang genomen in het Britse Axscend, een telematica specialist. SAF-Holland wil meer kennis vergaren in software en digitale programmering.

Axscend is gespecialiseerd in sensoren, elektronica en in software ontwikkeling. De eindproducten zijn bedoeld voor de trailerbouw, zodat fleetowners efficiënter met hun getrokken materieel om kunnen gaan. SAF-Holland voert als argument voor de overname aan dat het met de capaciteiten van Axscend betere techniek kan ontwikkelen wat betreft wielophangingen en het volgen van remprestaties.

Bovendien verwacht SAF-Holland dat een bedrijf als Axscend de komende jaren veel meer succesvol zal zijn. "Deze stap wordt gezet in het kader van een innovatiecampagne waarmee we met name onze trailerassen 'slim' willen maken en waarmee we bijdrage aan de digitalisering van trailers.  In toenemende mate rusten we onderdelen uit met sensoren en elektronica om zaken te kunnen realiseren als automatisch aankoppelen van trekker en trailer en waarbij we preventief onderhoud kunnen aanbieden aan onze klanten", aldus topman Detlef Borghardt. 

DEEL HET