SAF Benelux wordt IMS Group

Vanaf januari 2020 zullen SAF Benelux en IMS Limited in de UK, beide distributeurs van een reeks onderdelen voor trailers en trucks, gezamenlijk verder gaan onder de naam IMS Group.

Onder deze nieuwe naam zal IMS Group haar aanbod van toonaangevende merken als SAF-HOLLAND, Sauer Parts, SEM, GreenSteering en ALEXRIMS verder verbreden.

IMS Group heeft de afgelopen jaren dit aanbod met bekende merken opgebouwd. De producten die zij leveren onderscheiden zich volgens IMS Group door kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en kosteneffectiviteit.

“De wereld verandert in snel tempo. Zaken als verstedelijking, een andere visie op mobiliteit en duurzaamheid en de veranderende wet- en regelgeving daaromheen hebben drastische consequenties voor transportoplossingen. IMS Group wil met haar producten en diensten aansluiten op deze veranderende transportbehoeftes. Door de toepassing van haar producten levert dit naast de kostenreductie ook een significante reductie van CO2- en fijnstof-emissie op”, aldus Jan Boer, Managing Director van IMS Group.

VSE stuursystemen

IMS Group gaat ook stuursystemen van VSE verkopen in de Benelux. VSE werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met IMS Group in de UK. ”Uitbreiding van het verkoopnetwerk via IMS Group naar de Benelux is dan ook een logisch vervolg”, aldus Egon Lueb, Business Unit Manager Trailer Systems van VSE.

VSE ontwikkelt en produceert elektro-hydraulische stuursystemen voor trailers. Door de toepassing van software zorgen de VSE stuursystemen voor een optimale stuurhoek. Bovendien is het sturen daardoor zó nauwkeurig dat truck en trailer toch op de meest lastig te bereiken locaties kunnen komen. De stuursystemen van VSE zijn compact en licht, waardoor weinig inbouwruimte benodigd is en er een significante brandstofbesparing kan worden gerealiseerd.

VSE heeft onlangs ook een nieuw hulpstuursysteem voor naloopassen van trailers op de markt gebracht:  VSE Smart Steering. Waar een naloopas normaal gesproken vergrendeld wordt bij achteruitrijden, laat VSE Smart Steering de as actief sturen, zowel bij voor- als bij achteruitrijden. Daarbij weegt het systeemgewicht van VSE Smart Steering slechts 40 kg.

DEEL HET