SAF Benelux neemt GreenSteering over

Assen- en onderdelenimporteur SAF Benelux neemt Green Steering over via werkmaatschappij SEM Transport Solutions. Volgens directeur Jan Boer van SAF Benelux past de overname in de transformatie die hij met SAF Benelux voor ogen heeft.

SAF Benelux wil zich positioneren als bedrijf dat behalve trailerassen, ook alle techniek rond stuursystemen voor zulke assen kan leveren. "Daaraan ontbrak nog één techniek, en dat zijn trailerassen die met een kabelsysteem worden bestuurd. Dit systeem is al geruime tijd op de markt als GreenSteering," zegt directeur Jan Boer.

GreenSteering werkt met een gepatenteerd kabelsysteem dat als doel heeft om bandenslijtage tegen te gaan en het brandstofverbruik van trucks te verminderen. In de afgelopen jaren heeft GreenSteering meer dan 4.000 trailers in de Benelux van een stuursysteem voorzien. Het bedrijf bevond zich in Eindhoven en de beide medewerkers, Frans Clasener en Geert Nauwelaers, verhuizen zakelijk naar Barneveld.

"De overname leidt tot een completering van het aanbod van SEM Transport Solutions", zegt Jan Boer, die met SEM naast stuursystemen ook onafhankelijke wielophangingen aanbiedt.  "We leveren  de stuursystemen in heel Europa, dat is de strategie van SEM Transport Solutions. SAF Benelux wordt hiermee een leverancier die een uitgebreid pakket aan mogelijkheden kan bieden aan zijn klanten", aldus Boer.

SAF Benelux en SEM Transport Solutions staan in Hardenberg in hal 3, standnr. 308.

DEEL HET