Rojo semi-dieplader voor Spaansen

Spaansen Transport heeft een vijf-assige Rojo semi-dieplader in gebruik genomen. De oplegger is met name bedoeld voor het vervoer van de eigen Senebogen overslagkranen.

De Spaanse Rojo oplegger is voorzien van wielkuipen, en is uitschuifbaar in zowel de lengte als de breedte. Door een slimme uitschuif constructie kan de oplegger tot drie meter breed worden waardoor het transport van de grootste machines mogelijk wordt. 

De oplegger is voorzien van een gieksleuf en van een meesturende voorste as. De overige assen zijn hydraulisch gestuurd. De Rojo oplegger is uitgerust met tien tons SAF assen. Met deze oplegger is Spaansen in staat om zelfs de grootste en zwaarste overslagkranen uit het eigen machinepark te vervoeren met een standaard 6x4 trekker.

Spaansen heeft al tientallen Rojo opleggers in het wagenpark voor het vervoer van betonelementen. De nieuwe vijf asser is de eerste semi-dieplader in de vloot van dit Spaanse trailermerk. Marcel Spaansen: ,,Wij zijn uiterst tevreden over deze opleggers en voor de nieuwe vijf- asser wilden ze precies bouwen volgens onze wensen. Wij wilden geen dieplader maar een semi, want die is multifunctioneel inzetbaar. Bij Rojo luisteren ze naar onze wensen en de kwaliteit is gewoon prima.''

Rojo wordt in Nederland vertegenwoordigd door Truck & Trailer Groep Nederland.

DEEL HET