RDW beperkt dienstverlening tot 6 april

De Rijksdienst voor het Wegverkeer gaat niet op slot, maar beperkt de komende weken de dienstverlening. Dat meldt de RAI Vereniging.

De administratieve diensten export en overschrijvingen zijn opgeschort. Dat betekent dat u deze diensten tot nader order niet kunt afnemen op de keuringsstations. Hiervoor kan men wel terecht bij RDW-erkende bedrijven en de RDW-balies in Zoetermeer en Veendam.

De reguliere kentekenregistratie (VKR) loopt gewoon door, waarbij natuurlijk helpt dat dit een verregaand geautomatiseerd proces is.

Het keuringsaanbod wordt teruggebracht tot dat wat cruciaal is voor Nederland. Cruciaal zijn: de periodieke keuringen van autobussen en gevaarlijke stoffen voertuigen aangevuld met de eerste opnames van de bedrijfsvoertuigen (licht en zwaar), keuringen voor het vervoer van levende dieren, LZV en taxi-keuringen.

Met ingang van dinsdag 17 maart beperkt de dienstverlening op de Keuringsstations Amsterdam, Schiedam en Zwijndrecht zich tot deze cruciale diensten.

Met ingang van woensdag 18 maart vindt deze cruciale dienstverlening gecentraliseerd plaats op negen locaties, te weten Groningen, Zwolle, Arnhem, Amsterdam, Schiedam, Zwijndrecht, Rijen, Veldhoven en Elsloo.

De overige locaties worden tijdelijk gesloten.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april aanstaande. Zodra duidelijk is wanneer de RDW naar de normale dienstverlening terug kan schakelen, is ook het maken van een afspraak weer mogelijk. De RDW vraagt om uw begrip voor deze situatie.

DEEL HET