RAI: Trailerverkopen flink in de plus

De trailerverkopen over de maand mei laten een plus zien van 33%. Ook andere segmenten van de bedrijfswagenbranche laten stijgende verkopen zien. In de truckwereld wordt een plus van 37% genoteerd. Met name DAF en Volvo doen het goed. 

Op trailergebied neemt Krone afstand van Schmitz Cargobull. Beide Duitse merken hebben nog altijd dik de helft van de markt in handen, maar Krone heeft wel meer afstand genomen, dankzij een sterkere groei de afgelopen tijd. Pacton, dat de afzet zag verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, volgt op grote afstand, maar ziet zich net verslagen worden door het Vlaamse LAG, dat in ons land één trailer meer verkocht dan de Ommenaren. 

Van Hool volgt op vijf, D-Tec op zes, wat aangeeft dat er in de containerwereld stevig geïnvesteerd wordt. D-Tec zag de afzet met de helft toenemen. Dit beeld ten aanzien van containers wordt bevestigd door een zevende plaats voor Broshuis, dat een kwart meer afzette. Kögel en Knapen zijn de enige aanbieders die niet hebben geprofiteerd van de marktgroei van de afgelopen maanden. Met name laatstgenoemde laat een terugval zien in de afzet van bijna een kwart. Tot en met mei zijn er in Nederland 6400 nieuwe trailers afgezet. 

 

DEEL HET